Friday, April 1, 2011

5 week to go..

Assalamualaikom n Salam Sejahtera tok semua2 yg sudi membace blog khu ini... MySpace

Haaa, aku de wt adjustment sket kt blog aku nie, ade update2 pasal lagu sket... N sebagainyer laaa...MySpace

Seminggu dah berlalu, kesihatan kaki khu arinie agak stable walaupon da ter reflect skali 2, akibat nk jatuh.. Sakit ouhMySpace.

Ok, hari pertama aku ke kolej pas aku MC uh(28/03/11), aku da tergelincir kat tangge membuat kn aku bergayut, then lutut kanan aku nie berlaga ngan penghadang tangga uh... Argh, sakit nyer xterkate laaa, mujo Cik Rina ade menolong, thanks... Time tu, Cik ETN n bidadarinyer pown ade...MySpace Pas2, ade skali time turun tangge, aku bersame Ayie n Pn Suria, hampir2 jgak laa nk terjatuh tersembam ke depan, mujo aku sempat berpaut kat tangge uh, Pn Suria da menjerit dah tao... Sori Pn, terbuat aksi yg mendebarkn sketMySpace..

Pas2 baru2 nie ade apoiment kat spital (30/03/11), apoiment Fisiotherapy, haaa SA, nie aku nk citer guane aku kene eksersise...

Aku g ngan Nordin, so lam kul 9 stgah tu, bertolak laa dari rumah.. da lewat dh... Sesampai je, susa plak nk cari parking, so aku biar kn nordin je cari parking, aku just g dulu ke bilik Fisio uh, Dowk kt tengah2 spital kot bilik tu, jenuh nk pergi ngan kaki bertiga aku nie....MySpace

Da sampai kt bilik uh, buh laa card temujanji tu, then, lam stgah jam uh, aku dipangil n masuk lam Gymnasium Fisiotherapy tu... Doc tu tnye la cam biase, die cek2 sket... Pas2 die bwak aku kat tilam, tok di eksercise kan...MySpace Die ajar camnie, proses nie bkan wt kt dua2 kaki aku, wt kaki kanan jee, yang mula2, dua2 kaki melunjur kt depan, lapik bantal buh bawah lutut kanan, then kaki straigh n lentik, pas2 tekan lutut tu, lam kiraan 10, wt laa lam 30-50 kali... Aku bantai wt 50 kali.. Yah2~~ MySpace Pas2, yg kedua, same jugak, just kali nie xde lapik bantal, tekan kt atas tilam je, kiraan 10, 30-50 kali, aku wt 50 jgak... Then yg last, lam keadaan separuh duduk, tp duduk pown bole, 2dua kaki melunjur ke depan, angkat kaki kanan lam 45-60 darjah, lam kiraan 10, kalu xleh kiraan 5 pown jadi laaa, wt laa 30 kali.... Yg last tu sakit sikit... sikit je laaa...MySpace Kat dalam tu, mcam2 org laa ade, baby pown ade di rawat, doc wt guane ntah aku x nmpak... Ade yg pesakit yg sakit tangan, ade kaki, n bahu... tengkok xtao laa, cam ade sorang kot...

Pas2, wt temujanji baru, 2 minggu kemudian plak aku kene g, then balik, sempat lagi aku g beli sayur, lame nie x mkan sayur, so kene laa makan, aku bli masak sendiri kat umah... Biase nk prepare tu, lam 5-10 min je, die nk kat stgah jam uh.. bersabar lah, 5 minggu lagi kayh.. MySpace...

Ok, sampai sini je lah citer khu kali nie.. thanks for reading yerk... Itekimasu~~ MySpace

1 comment:

  1. acap juga telah hilang nikmat berjalan.. :D

    ReplyDelete