Friday, October 26, 2012

MY LAST SEMESTER

Assalamualaikom....

Sem nie aku last lah kt IKIP... Sedeh kurang, tp rindukn suasana time batch aku, aku skrg bila sem nie dok ngan batch lain.. Environment dia cam lain, tp still da best.

Semester ini, aku ambik...

1. JAVA a.k.a Object Oriented Programming..
2. Computer Security
3. Web Development 2

JAVA...
Antara subjek fav aku lah.. Aku an ske programming2 nie.. Dapt je sklan, CODING CODING... Smpai boleh... Tp akhir2 nie, cam ade kes plak ngan lecturer tu, HOPE dapt jumpa pn. sblom ambik final, kalu xdapt, aku sent la msg sekeping.. SORY pn buat kerja last minit, salah kami buat lewat2... Sendiri buat sendiri tanggung...

COMPUTER SECURITY..
Subjek nie subjek membaca, tp akibat di ambik alih oleh lecturer yg paling best kt ikip, dia jadi best.. Aku memang minat pasal security, smpai kn aku nk sambung degree nnti, bab Cyber Forensic, aku xmo ambik Cyber Law, sbb aku pnah dengar org cakap, "kalu awak jadi peguam, awak kadang2 kena bela org yg bersalah, dia dah bersalah awak nk bela?" Camtu lah.... So, kita menang kn orang jahat, kalah kn orang baik.. Ok ke?

WEB 2
Web 1 cover HTML n CSS, tp web 2 cover PHP n MYSQL... Bih kurang cam databases, tp kali nie dalam bentuk website... Agak mencabar subjek nie. Tp Final projek aku boleh score! Yeah! walaupon aku buat bagi diri aku n pihak org lain, aku still leh catch up.. Alhamdullilah...

Ok, Final start 30hb Oktober 2012.. Paper petang... JAVA... Hope boleh jawab dengan baik.. DOA KAN KAMI!!!

Assalamualaikom... ^_^ Jaaaaa.

2 comments:

  1. goodluck !

    nanti ko mesti rindu ikip tahap gaban.
    insyallah ;p

    ReplyDelete